להחלטה בעניין ד"ר שמעון מימון נ' עיריית תל אביב-יפו ואח'
ראש עיריית תל אביב השעה את אחד המומחים הבכירים בבי"ח איכילוב, כיוון שסירב להגיע ביום שישי בערב לטפל בחולה. המומחה טען, כי לא היה כונן באותו היום ולא היה כשיר לנהוג, והתריע על היעדר מערכת כוננויות מסודרת בתחום עיסוקו. האם ביה"ד לעבודה נענה לבקשתו לשוב מיידית לעבודה?
בשימוע שנערך למומחה נוירו-רדיולוגיה בפני התובע העירוני של עיריית תל אביב, המפעילה את בית החולים איכילוב, נטען כי ביום שישי בערב סירב המומחה להיענות לבקשת מנהל בית החולים ולהגיע מיידית על מנת לטפל בחולה, למרות שהוא כונן העל של המחלקה.
המומחה טען בתגובה, כי באותו יום שישי לא היה כונן, וכי ציין בפני המנהל כי לא יוכל להגיע מביתו שבזכרון יעקב לבית החולים בתל אביב, כיוון שאינו כשיר לנהוג, אך המנהל חזר על דרישתו ואיים בהגשת תלונה. המומחה הודה, כי במהלך השיחה התפרץ על המנהל וכינה אותו 'אפס מאופס', ועל כך התנצל והביע חרטה.
המומחה הוסיף, כי שלא ככונן רגיל, כונן-על מחויב רק לזמינות טלפונית, וכי הדרישה כי יהיה זמין להגיע לבית החולים 24 שעות ביממה מטילה עליו עומס בלתי סביר. עוד ציין, כי בשנים האחרונות נענה לקריאות הרבה מעבר למה שהוא מחויב, והתריע על כך שאין הסדרה מערכתית של כוננויות בתחום עיסוקו.
טיעוני המומחה בשימוע לא סייעו לו, וראש העיר החליט להשעותו השעיה דחופה, ובשל כך הגיש המומחה לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב, בקשה להורות על השבתו המיידית לעבודה.
אין מערכת כוננות ארצית בבתי החולים
השופטת נטע רות קיבלה את הבקשה בקובעה, כי לכאורה, החלטת ראש העיר אינה סבירה ומידתית, וכי הנזק שייגרם למבקש ולציבור אם לא ישוב לעבודה, גבוה מהנזק שבביטול ההשעייה.
נפסק, כי ראש העירייה לא התייחס בהחלטתו הקיצונית לטיעונים הכבדים שהעלה המבקש, ובהם הטענה כי לא היה כשיר לנהוג, ואף לא לקח בחשבון את האינטרס הציבורי, שכן השעיית מומחה מסוגו של המבקש, ללא תחליף מקצועי סביר, עלולה לפגוע בחולים. עוד נקבע, כי ההחלטה אינה מתחשבת גם בעומס הבלתי סביר שהוטל על המבקש, ובכך שאין מערכת כוננויות ארצית בתחום הנוירו-רדיולוגיה.
"ברמה הלכאורית", כתבה השופטת, "נראה כי העדר ההסדרה המערכתית ולא התנהלות המבקש מעמידה בסכנה את חייהם של חולים והיא שורש הרע שתרם תרומה נכבדה להתרחשות הארוע המצער".
בעניין מאזן הנוחות נפסק, כי הנזק שייגרם לחולים שיזקקו לטיפול המבקש יהיה גדול יותר מהנזק שייגרם לביה"ח מהשבתו לעבודה, וזאת מעבר לכך שגם למבקש עלול היגרם נזק תדמיתי כבד נוכח ההשעיה.
לפיכך, הורתה השופטת לעירייה להחזיר את המומחה לעבודה וחייבה אותה בהוצאות של 15,000 שקל, כמו כן, ביקשה להעביר את ההחלטה למשרד הבריאות, נוכח מצב הכוננויות כאמור.
- ב"כ המבקש: עו"ד רובין
- ב"כ המשיבים: עו"ד סמו, עו"ד קרן
להחלטה בעניין ד"ר שמעון מימון נ' עיריית תל אביב-יפו ואח'
למדור: דיני עבודה
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.